Blender pertama siap

Nak perkembangan terbaru tentang fajarhac dan projek 11 startup 11 bulan (#11s11b) dengan segera? Sila follow saya di Twitter @fajarhac.

malaysia_statistik_taburan_penduduk

Akhirnya dapat jugak aku menghasilkan sesuatu menggunakan blender. Bukan cili kisar atau bawang putih kisar.

TADA!! Aku berjaya menghasilkan peta statistik taburan penduduk Malaysia secara 3d menggunakan perisian percuma BLENDER. Selama ni aku merasakan susah nak guna blender,setiap kali aku cuba,separuh jalan,aku putus asa.

Tapi kali, hasil kejayaan guna gimp untuk design smartphone, semangat untuk menyiapkan blender ni pun meningkat. Walaupun tidak lah secantik mana, tapi ia siap.

Perkara yang penting apabila kita membuat adalah SIAP. Proses ini berdasarkan tutorial ini.

Kenapalah aku punya x selawa dalam tutorial tu? colouring kah? jarak antara negeri kah? line sempadan aku tak ikut comel2 kah? hmmm… apalah agaknya….

download blender file

⬅ Design smartphone BARU Doa2 Harian ke Samsung Appstore ➡

Artikel Terkini

Follow saya di Twitter @fajarhac

comments powered by Disqus