MasukWaktu

Laman yang memaparkan masa, berapa jam dan berapa minit lagi untuk solat seterusnya. Ada juga kiraan masa untuk waktu iqamah akan dilaungkan. Boleh digunakan sebagai paparan di masjid.

infografik sifat solat nabi

Koleksi infografik yang saya buat untuk mengajak semua orang kembali kepada sunnah. Buat ikut Rasulullah bukan ikut orang kata. Ringkasan yang saya belajar dari buku Sifat Solat Nabi oleh Imam Al-albani.

FChat

Sebuah web aplikasi untuk chat mudah yang di bina untuk belajar sistem masa nyata (realtime) menggunakan HTML5 websocket. Tapi saya guna socket.IO.

Blog tentang Hacking

Sebuah blog dalam bahasa Inggeris (English) mengandungi artikel tentang cara untuk hacking dan berita pasal hacking.

Buku Kira-kira

Sebuah aplikasi android untuk peniaga kecil mencatat perniagaan dengan mudah. Sebab merekod perniagaan sangat penting walaupun peniaga kecil.

Quwasa Web

Sebuah laman web menggunakan wordpress untuk syarikat Quwasa. Quwasa ialah syarikat saya dan kawan berpakat buat khas untuk menjayakan projek IlmuAdalahKuasa.

Impianku

Sebuah game platformer. Menceritakan seekor ulat yang melompat-lompat untuk ke atas. Game penuh nasihat untuk orang yang berusaha supaya jangan cepat mengalah.

Ilmu Adalah Kuasa

IlmuAdalahKuasa atau sistem IAK terdiri daripada forum web untuk pelajar bersoal jawab, aplikasi-aplikasi kuiz pendidikan dan satu aplikasi permainan menggunakan markah dari aplikasi kuiz sebagai kuasa.

Nasihat

Projek Nasihat merupakan laman web yang memaparkan petikan dari al-Quran dan hadis sahih dan sebuah telegram bot (@nasihatibot).